Een nieuwe start

Iets meer dan een jaar geleden, op 5 november 2021, bracht ik mijn eerste eigen boek uit. Fier dat ik dergelijk project tot een goed einde had gebracht. De eerste maanden die hierop volgende waren onwezenlijk. Reacties waren positief. Vrienden, familie , kennissen, klanten… iedereen was enthousiast. Een vervolg was dus niet meer dan de volgende logische stap.

In de zomer van dit jaar ben ik vol enthousiasme begonnen aan deel twee, ideeën stapelden zich op, verschillende nieuwe onderwerpen passeerden de revue. 

Maar de afgelopen 3 maand heb ik mijn project laten liggen. Als hoogsensitief persoon ervaar ik mijn emoties vaak veel intenser. Sommige momenten, situaties of personen in het leven kosten ons meer energie dan we op dat moment kunnen opnemen. Dat maakt ons kwetsbaar als mens, maar dat is helemaal oké. 

Mijn eerste boek kreeg niet voor niets de titel “A Not Perfect – Perfect – Lifestyle”.  Het leven is helemaal niet perfect. Maar het wordt tijd om terug op te staan, kleine stapjes vooruit, voor mijzelf! 

De enige belangrijke les dat ik hieruit kan leren is dat ik die negatieve energie moet omzetten in positiviteit. Dat maakt mij alleen maar sterker op termijn. 

Eén van de belangrijkste lessen die hierbij horen is ook dankbaar te zijn voor de mensen rondom mij, die mij graag zien, mij steunen, geloven in het vervolg van mijn project en mij aanmoedigen in het verleggen van mijn grenzen.

De komende weken zullen helemaal in het teken staan van mijn nieuwe ideeën, recepten uittesten, foto’s nemen en teksten schrijven. Maar ook het lifestyle gedeelte zal een volledig nieuw vervolg krijgen. 

Uitgave van deel 2 → Zomer 2023

Reacties zijn gesloten.